Omgeving

Omgeving van Us Hiem

         Genieten van de natuur

Us Hiem ligt heerlijk vrij en landelijk, maar is dankzij het dichtbijgelegen watersportdorpje Oudega (SWF) voorzien van allerlei gemakken.

De camping van Oudega heeft bijvoorbeeld een openbaar strandje, ideaal om met mooi weer verkoeling in het water te zoeken of als uitvalsbasis om lekker te gaan surfen. Ook voor wie graag wat verder van huis wil, is er genoeg te doen, zowel op het land, als op het water.

 Ontdek de Friese meren

De Oudegaaster Brekken zijn verboden met de Fluessen en het Heegermeer. Met een Valk of sloep kunt u een prachtig rondje varen door de landerijen naar Heeg en dan via het Heegermeer, de Fluessen, Grote Gaastmeer, Zandmeer, Vlakke Brekken en de Oudegaaster Brekken weer terug.

 

Met een sloep kunt u er ook kiezen voor een prachtige tocht door sloten en vaarten door het Friese landschap, via Workum, Bolsward, IJlst en Heeg. Meer af aan één van de eilandjes in de Fluessen en het Heegermeer, laat uw kinderen hun energie kwijtraken in recreatiecentrum Galamadammen/De Kuilart of maak een leuke dagtocht over het water naar Woudend, Sloten of Allingawier (Aldfaers Erf).

 

Ontdek Friesland

Vanuit Us Hiem kunt u gezellige dagjes plannen in bijvoorbeeld Sneek of de Hanzestad Bolsward. Een bezoekje aan het IJsselmeerstadje Hindeloopen, de boulevard met het IJssemeerstrand van Makkum, het Jopie Huismanmuseum in Workum, Aldfaers Erf in Allingawier of het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand zijn ook zeker de moeite waard.

 

Uiteraard kunnen ook de fietsers onder ons hun hart ophalen in de directe omgeving. Er ligt een prachtige fietsroute rond de Oudegaaster Brekken, waarbij u onderweg met een voorpontje het water kunt oversteken. Of maak een leuke fietstocht naar de gezellige waterportdorpen Heeg en IJlst. Mooier kunt u het in Friesland nauwelijks krijgen!

 

Kijk voor meer informatie over wat er te doen is in de omgeving op www.ervaarsudwestfryslan.nl.