Groepsaccommodatie

Foto's en video

  Groepsaccommodatie in Friesland

Us Hiem is een typisch Friese stelpboerderij, gebouwd omstreeks 1924 en ligt net buiten het watersportdorpje Oudega (gemeente Súdwest Fryslân), aan de zuidoever van de Oudegaaster Brekken. De boerderij is van buiten nog volledig authentiek, maar voldoet van binnen aan alle eisen van een moderne groepsaccommodatie. 

Het voormalige schuurgedeelte van deze boerderij bestaat onder meer uit een sfeervolle recreatieruimte (ruim 130 m²) met dansvloer, bar, spoelkeuken en openslaande tuindeuren die toegang bieden tot de terrassen.

Slaapvertrekken en sanitair

Op de begane grond zijn twee grote slaapvertrekken: één voor elf en één voor tien personen, beide voorzien van twee wastafels. Midden tussen de slaapvertrekken zijn twee sanitaire ruimten met wastafel, douche en twee toiletten. Via een galerij is de verdieping bereikbaar. Hier zijn nog vier slaapvertrekken, die ruimte bieden aan negen, acht, zes en vier personen en allemaal beschikken over minstens een wastafel. Ook bevindt zich hier een sanitaire ruimte met wastafel, twee douches en twee toiletten.

 

Voorhuis

Het voorhuis van de boerderij is voorzien van een semiprofessionele keuken, een kleine zitkamer, badkamer met douche en toilet, grote kelder en een driepersoons slaapvertrek met wastafel in de opkamer. De eerste verdieping van het voorhuis, die in verbinding staat met de galerij, beschikt over een 9-persoons slaapvertrek met twee wastafels en een 6-peroons slaapvertrek met een wastafel.

 

Grote keuken

De semiprofessionele keuken van Us Hiem zal de harten van kookliefhebbers sneller doen kloppen. Rond het centrale kookeiland staan grote RVS-werkbanken die veel werkruimte bieden. Voorbereide gerechten kunnen gemakkelijk bewaard worden in de diverse koelladen. Voor de afwas is er een aparte spoelkeuken.

 

Eigen terrein

De accommodatie is omgeven door ruim een hectare eigen terrein. Dit is opgedeeld in een flinke parkeerplaats, terrassen aan twee kanten van de boerderij en een groot grasveld. Grenzend aan het grasveld ligt de haven, met tien boxen tussen de zeven en tien meter. Hier kunt u uw boot zonder problemen afmeren. Uiteraard kunnen ook wij er ook voor zorgen dat er sloepen en/of Valken voor u klaarliggen. Zelfs zeilinstructie behoort tot de vele mogelijkheden die deze locatie u biedt.

 

Druvebeam

Per medio 2016 heeft Us Hiem heeft een extra familie-gastenverblijf op het terrein. De Druvebeam biedt ruimte voor twee gezinnen met (kleine) kinderen. Het is een tweesterrenverblijf dat is gericht op buiten recreëren, met het gemak van de haven dichtbij.